Kirándulás, túra ingyen szervezéssel

Haverok, bulik, hegyek

Túraleírások, közös események kihirdetése a nagyvilágnak. Remekbe szabott élménybeszámolóim gyűjtőhelye, hogy mindig mindenki megtalálja.

Képek helye

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Közkívánatra: Budapest by Night - a Gellérthegyről

2009.01.01. 20:50 skeramajom

A Sétafika fórumán vetették fel az ötletet, hogy érdekes lenne a kivilágított Budapest fényei között egy esti sétát tenni.

Mivel nekem a Gellért-hegy helyben van, hamar előálltam az ajánlattal, hogy körbevezetem az érdeklődőket a park néhol kivilágítatlan, sötét sétányain. A sok kilátóteraszról csodás panoráma nyílik széltében-hosszában Budapestre, így lett a címe Budapest by Night.

Nagy meglepetésünkre a hír szárnyra kapott, és több internetes hírportál is közölte a túrát, ami sok új látogatót vonzott a Sétafikára.

Útban Gellért téri találkozóhelyre, Mars telefonja fogadott, hogyaszongya le kellett zárni a teret, annyian jöttek. Hát ha ez így nem is volt egészen igaz, de megszámlálhatatlan sokaságú nép gyűlt ezen a fagyos pénteki estén a "tésztaszűrővel" fedett díszkút köré.

Csőre töltött fényképezőgépekkel megindultunk aztán a hegynek. A sziklakápolnát megnéztük kívülről és az előcsarnokát - beljebb az éppen folyó mise miatt nem tudtunk menni. Majd keresztül-kasul a hegyoldalban kilátókból kilátókba, szobroktól szobrokig, lentről fel és fentről le. Nehéz volt a sok népet és sok fényképészt összeterelni, csak remélni tudom, hogy senkit nem veszítettünk el a sötétben :)

A Citadellánál megejtettünk csoportkép is készítést is, majd a túra végefelé búcsúzóul előkerült egy kis meglepi házi forralt bor a kitartó és nem autóvezető résztvevőknek.

Örülök, hogy ilyen szép számmal eljöttek velünk, és reméljük az először velünk tartók közül minél többen jönnek Sétafikálni máskor is.

A sétán készült szebbnél szebb képek megtekinthetők a Sétafika galériájában:
Marcsa, Mars, Alex74, Vakegér és a saját fotóim.

Szólj hozzá!

Címkék: gellért hegy sétafika budapest by night

A bejegyzés trackback címe:

https://skeramajom.blog.hu/api/trackback/id/tr22852190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása